Afbeelding
cc

Cabriodak Impregneren

Om je cabriodak te beschermen moet je hem impregneren. Om jouw dak te impregneren leg je een laagje over de kap om deze regen- en vuilafstotend te maken. Hier heb je een impregneerspray voor nodig. Wij raden deze spray aan.

 

De stappen die u nu neemt zijn als volgt;

  • Stap 1; Haal de kap indien mogelijk van de auto af en zorg dat deze strakgespannen staat. Dek anders ramen en andere delen van de auto af.
  • Stap 2; Zorg ervoor dat het dak schoon en droog is. Een goede schoonmaak set waarmee je dit kunt doen vind je hier.
  • Stap 3; Spuit nu het impregneermiddel over het dak heen. Zorg ervoor dat het hele dak goed geïmpregneerd is.
  • Stap 4; Laat het dak nu 2 tot 4 uur drogen.

 

Probeer dit 1 à 2 keer per jaar te doen om zo uw dak optimaal beschermd te houden tegen het weer en groei van algen/schimmels. Ook is het handig om je cabriodak te impregneren als je de cabrio voor langere niet gebruikt. Mocht er algen of schimmels op het dak liggen en u gebruikt de auto voor een aantal weken/maanden niet, dan hebben zij genoeg tijd om over het dak heen te groeien. Dat proces voorkomen is beter dan genezen. Ook is het handig om de lak van de cabrio te beschermen tegen het slechte weer in Nederland. Verschillende weersomstandigheden kunnen schade toebrengen aan jouw lak. Een goed middel om je lak te beschermen vind je hier.

 

Altijd op de hoogte blijven? Volg ons op Social Media