hardtop

Een hardtop voor de koude maanden van het jaar?

Hoe weet ik of mijn cabrio al voorbereid is voor een hardtop?

Dit hangt af van het type auto, soms het bouwjaar of zelfs het land waar de auto het eerst is geleverd. Rij gerust eens vrijblijvend langs, dan kijken wij samen met u, of er bevestigingspunten in de auto aanwezig zijn, en of er reeds bekabeling voor een eventuele achterruitverwarming aanwezig is.

Waar blijft de softtop als ik een hardtop op mijn auto plaats?

De softtop wordt in feite gewoon geopend, alsof u open gaat rijden. Daarna wordt de hardtop geplaatst. Al de afstellingen die met de softtop te maken hebben, blijven dus in tact. U zegt dat ik mijn kap dicht moet doen, als ik de auto wegzet. Maar als ik een hardtop op mijn auto plaats, ligt de softtop opgevouwen achterin.

Is dat niet slecht voor de softtop? Met een hardtop zal uw softtop niet blootgesteld worden aan regen, wind en vuil van de weg. Dat is altijd beter voor de softtop, dan in de winter met alleen de softtop doorrijden. Als u de hardtop in de lente van de auto haalt, dient u wel zorgvuldig de kap uit z'n opgevouwen toestand te halen, en voorzichtig dicht te doen.

Kan ik mijn hardtop zelf van de auto afhalen in het voorjaar?

Het is natuurlijk de bedoeling dat u zelf gemakkelijk de hardtop van uw auto kunt halen. Bij bijna alle auto's waar de complete bevestigingspunten en bedrading aanwezig zijn, en de hardtop is afgesteld, kunt u met z'n tweeën de hardtop zo verwijderen en er opzetten. Het is echter niet zo, dat u zomaar een hardtop op uw cabrio kunt plaatsen, als er geen bevestigingspunten zijn ingebouwd. Bijvoorbeeld de Audi 80 cabrio, Alfa Spider vanaf '95, Jaguar XK8, Mercedes CLK, Volvo C70 zijn niet voorbereid op een hardtop. Dat betekent, dat de bevestigingspunten nog moeten worden ingebouwd. Afhankelijk van het type auto, staat daar 4 tot 12 uur voor. Ook de bedrading voor de achterruitverwarming dient te worden verzorgd, en het afstellen van de hardtop op uw auto. Immers, u wilt dat de auto lekvrij is met de hardtop, maar ook met de softtop! Pas als dit alles in orde is, kunt u de hardtop in een handomdraai verwijderen en plaatsen. Uitzondering hierop is bijvoorbeeld de Porsche 911 Cabrio. De hardtop voor deze auto kan niet door u zelf geplaatst worden.

Bron: www.cabriocare.nl

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.