Afbeelding
Cabriolet Carrosserie

Welke cabriolet carrosserie stijlen zijn er?

Welke cabriolet carrosserie stijlen zijn er? 

Een carrosserie is het woord voor het buitenwerk/bovenbouw van een auto. Er zijn verschillende carrosserievormen bij cabrio’s, bijvoorbeeld een roadster of een panorama. Maar welke carrosserie stijlen zijn er  allemaal? In dit blog vertellen wij jou alles over verschillende type cabriomodellen. 

 

Cabriolet 

Een cabriolet is een algemene term voor een 4-persoonsvoertuig met een inklapbaar dak (softtop of hardtop). Meestal zijn dit soort auto's redelijk luxe uitgerust om zo een balans te houden tussen comfort en prestaties van de cabrio. Voorbeeldmodellen van cabriolets zijn: BMW 4-Serie Cabrio, Audi A4, MINI Cooper S

 

Roadster 

De Roadster ziet er vrijwel hetzelfde uit als een cabriolet, het grote verschil tussen de twee is dat er maar 2 zitplaatsen in de Roadster zitten in vergelijking met de 4 zitplaatsen in een Cabriolet. Ook is het ontwerp iets meer gefocust op de prestaties van de auto in tegenstelling tot de Cabriolet. Die is iets meer gericht op luxere uitrusting. Voorbeelden van een Roadster: Mazda MX-5, BMW Z3 Roadster

 

Speedster 

Een speedster is een type cabrio die helemaal gericht is op prestaties. Vrijwel alle overbodige luxe is weggehaald om zo de prestaties te verbeteren. De Speedster zorgt daardoor voor de beste rijderservaring die een cabrio kan hebben. Voorbeelden van deze cabrio carrosserie is: Porsche 911 Speedster, Aston Martin V12 Speedster. 

 

Targa 

De Targa is een model dat exclusief door Porsche wordt gebruikt. Het model is te herkennen aan zijn aluminiumkleurige rollbar, een elektrisch te openen targadak en een grote, glazen achterruit. Voorbeelden van Targamodellen zijn:  Porsche 911 Targa. 

Kopen met zekerheid

Wil je zeker weten dat de cabrio die je op het oog hebt, technisch goed en veilig is? Check dan de cabrio of auto die je wilt kopen altijd eerst even op kentekencheck.nl.  Zij checken op veel meer items dan de RDW website doet. In totaal krijg je info over meer dan 90 relevante punten over de auto die je wilt kopen.