Afbeelding
autobanden

Winterbanden

Het is zo ver, de tijd van de winterbanden is aangebroken. Maar wat doen deze precies? En wanneer ga je van zomerbanden naar winterbanden? Hier lees je in ons blog alles over. 

Het is tijd voor de winterbanden

Een winterband zorgt voor meer grip in de winter. Dat komt omdat winterbanden een zachtere samenstelling hebben dan zomerbanden en het rubber blijft bij lagere temperaturen soepel. Een zomerband bestaat uit een vrij harde rubbersamenstelling, die bij koudere temperaturen verhardt. Door dat verharden verlies je grip. Dat leidt weer tot een verhoogde kans op verkeersongelukken. Dat verharden gebeurt bij temperaturen onder de 7℃. Heb jij dus nog geen winterbanden of zijn je winterbanden aan vervanging toe? Bekijk  hier aanbiedingen voor winterbanden die bij jouw auto passen.  

Winterbanden zijn te herkennen aan hun sneeuwvloksymbool met de letters M + S er vlak naast. Dat staat voor Mud + Snow (Modder en Sneeuw). Deze symbolen geven aan dat de band is goedgekeurd aan de eisen van de Europese Unie.  

Ons advies is om eind oktober begin november over te gaan stappen naar winterbanden om het beste voorbereid te zijn tegen het winterweer. Door dit in april is het dan alweer tijd om terug te stappen naar zomerbanden. Dat komt omdat winterbanden door hun zachte samenstelling bij temperaturen boven de 7℃ al snel slijten. Door dat slijten verlies je veel grip.  

Zet je jouw cabrio stil deze winter? Denk dan aan het volgende; 

Als u de auto te lang stil laat staan, kunnen de banden ''vierkant'' worden. Door het gewicht van de auto wordt de band tussen het wiel en de grond platgedrukt. Een mogelijke oplossing hiervoor is om de auto op 4 blokjes te zetten en de wielen eronderuit te halen. Vervolgens laat je de lucht uit de banden lopen en sla je ze op een donkere plek op. 

Denk ook aan de autohoezen

Vergeet niet jouw cabrio goed af te dekken. Laat je de cabrio binnen staan? Koop dan een goede binnenhoes om de cabrio te beschermen tegen vocht en stof. 

Laat je de cabrio buiten staan? Zorg dan voor een goed buiten hoes. Deze hoezen zijn beter bestand tegen weersomstandigheden. Ook als je de cabrio onder een afdakje laat staan is het handig om een buitenhoes te kopen. Let er ook op dat de cabrio en met name je cabriodak helemaal droog is voordat je de hoes er overheen doet. Voor goede autohoezen, bekijk het assortiment hier.