Afbeelding
la

Cabrio tweedehands kopen? Let dan hier op

Cabrio tweedehands kopen?

Stel je voor, het is een warme zomerdag en je wilt een stukje gaan rijden. Dit kan natuurlijk het beste in een cabrio. Maar niet iedereen wil hiervoor de hoofdprijs betalen en besluit daarom om een cabrio tweedehands te kopen. In dit blog geven wij advies over waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een cabrio tweedehands..

Persoonlijke voorkeuren

Als eerst is het handig om te kijken naar wat jij het liefst wil in je nieuwe cabrio. Denk hieraan bij het merk, de prijsklasse, aantal zitplaatsen, softtop of hardtop etc. Ook is het slim om te kijken waarvoor je de cabrio gebruikt. Ga je alleen zomerse ritten maken of gebruik je de auto ook in de winter? Hoeveel kilometers maak je jaarlijks? Allemaal handige punten om naar te kijken. Heb je een model in gedachte? Check dan onze facebookgroep. In die groep zitten cabriofans die het meeste weten over de sterke en zwakke punten van uw favoriete model.

Proefrit

Voor het kopen van een cabrio tweedehands is het een must-do om een proefrit te maken. Check hierbij of je rare geluiden hoort tijdens het rijden. Controleer of de auto lekker schakelt en zonder geluiden naar elke versnelling gaat. Test ook de remmen van de cabrio. Rij met het dak omhoog en omlaag. Zo krijg je het beste beeld van beide ervaringen. Is de motor voorverwarmd? Dan kan het zijn dat de verkoper deze vooraf warm heeft laten worden. Vraag hem dan of de motor koud niet goed start. Ook is het slim om de uitlaat te bekijken. Deze hoort zo goed als kleurloos te zijn.

Staat van de auto

Kijk goed naar de staat van de auto. Dit doe je voor zowel van de buiten kant, dan heb ik het over het profiel van de banden, roestplekken, lekkages etc., als van onder de motorkap. Controleer hier dan de aansluitingen van het koelsysteem. Heeft deze groene aanslag? Dan lijkt het erop dat er een lekkage is. Kijk ook of de vloeistof in het koelvloeistofreservoir een heldere kleur heeft. Als daar olie in drijft dan kan dat duiden op een lekke koppakking in het motorblok. Dit repareren kan oplopen tot wel €1000+.

Officiële gegevens

Om achter de gegevens over de cabrio wilt komen, dan kan je het beste een kentekencheck doen op kentekencheck.nl. Hier kom je achter de kilometerstand, of de auto gestolen is, schadebedragen, RDW keuringen en nog 88 andere interessante punten over de cabrio.

Welke Autoverkoopsite?

Om veilig een cabrio tweedehands te kopen, kan je kijken op onze site onder het kopje cabrio te koop.